Den som ydmykt legger øret til

http://vimeo.com/95708629 CAN-NES (Concerned Artists Norway, Nesodden) holder et innlegg på kommunestyret møte. Vi oppfordrer til å gjøre lignede stunts i hele Norge eller bruke teksten til avisinnelgg, flyers etc. Det skal sprøytes i hele Norge om litt….Og det kommer masse ny forskning om hvor skadelig glyfosat(Roundup) er. Kopier gjerne denne teksten og tilpass. Vi har skrevet masse om roundup her på sidene før i I innlegget CAN VS ROUNDUP

HVA ER DET DE VET SOM VI IKKE VET….

Eidsberg kommune. Hva er det med Eidsberg kommune? Der bor det folk. Mange folk. Fine folk. Akkurat som her. I Nesodden kommune. Og ut utover Nesoddlandet. Her bor det folk. Her er det dyr. Mange katter. Noen hunder. Blomster. Bier er det flere som har. Og Parkslirekne finnes. Parkslirekne er vakker, selv om den har et vanskelig navn. Den er spiselig og er tro det eller ei, en effektiv medisin plante. Men det var som prydplante den ble innført her for lenge siden. Nå den er ikke ønsket her lenger.

Sammen med en rekke av mange tidligere velkomne medisin og matplanter. De har blitt svartelisted. Kommet i svarteboka. Her på Nesodden bruker vi giften Roundup mot svartelistede planter.Og av ren og skjær latskap, langs veiene under autovernet. Og på jorbærne rett ved bekker og barn som spiser dem. Og i skogen for å rydde vei for trær som skal vokse seg store og feite.

Ansatte I kommuenar har fortalt oss at her hyrer kommunen også folk fra Lions til å liste seg rundt med sprøytedunker på ryggen og sprøyte litt der de finner det for godt. Ingen har oversikt over hvor de sprøyter. Roundup må vi ha. Det finnes ikke andre løsninger ar vi blitt fortalt. Mange ganger Men leser vi brosjyren “Hagerømlinger”, som kommunen selv linker til på deres nettsider, forstår vi at det finnes alternativer. Også for den forhatte parkslirekneplanten. I Eidsberg kommune må de ha denne lest brosjyren. Der har kommunestyret gjort et vedtak om å utrede et forbud for giften.

Ja, for det viser seg at giften faktisk er en gift. Ikke bare for planter, men for folk. For fine folk. Og dyr. Det viser seg at giften kommer ut i drikkevannet. Det viser seg at giften fører til sykdom. Ikke slike med morsomme navn som røde hunder, falsk krup og kyssesyke. Men sykdommer som Alzheimer. Parkinson. Kreft. Og også fosterskader, nyresvikt og ADHD. Det viser seg at vi å bruker giften selv om vi vet. Vi vet. Vi vet nå sammenhengen mellom gift og sykdom. Vi vet.
Hva skiller Eidsberg fra Nesodden? De har skjønt at giften er en gift. Er ikke giften en gift på Nesodden? Nei, her er giften helt ufarlig får vi høre. Det viser seg at byen Rotterdam har forbudt Roundup. Hvorfor gjør de det, når den er helt ufarlig? Helt ufarlig. Vi sier det engang til ,så er det sikkert sant. Roundup er helt ufarlig. Det viser seg at også land som Paraguay, El Salvador har forbudt Roundup hvorfor gjør de det nå det er helt ufarlig? Hele Nederland følger nå etter Rotterdam sitt forbud. Også i Brasil er det fremmet forslag om å forby Roundup. Hva er det de vet som vi ikke vet, hva er det de kan, som vi ikke kan? Eller ikke vil?

Før var det en krig mot ugresset. Nå har vi blitt venner med ugresset. Vi spiser skvallerkål. Vi drikker brennesle og løvetann er bedre en rukkola. Nå er det en krig mot giften.Vi ber, bønnfaller, roper, skriker, synger om å la Nesodden bli en av kommunene som går foran. Vi trenger et forbud mot glyfosat (Roundup) på Nesodden. Vil kommunestyret iverksette dette?

 

MAGISK MUSIKK

CAN takker “There are no more four sesasons” for en vidunderlig heftig konsert. Her er lite utdrag hverdagsmagi. Akkurat når Mattias Peterson lager litt fyrverkerilyder så dukker det opp …et aldri så lite fyrverkeri på utsiden. På fiolin er utrolig dyktige George Kentros.